Vrijwilligerswerk in soorten en maten

CASTRICUM – Waarom kiezen zo veel mensen voor vrijwilligerswerk. Mogelijke redenen zijn: anderen willen helpen of iets goeds doen voor de maatschappij, nieuwe mensen leren kennen. Maar ook talenten en (werk-)vaardigheden ontwikkelen of nieuwe ervaringen opdoen, leren van andere mensen of culturen of gewoon omdat vrijwilligerswerk leuk is! Er zijn diverse organisaties in Castricum, Akersloot en Limmen op zoek naar vrijwilligers, jong en wat ouder.

Verzorgingshuizen, welzijnsinstellingen, in de gezondheidszorg maar ook op het gebied van natuur, educatie en sport is genoeg te doen. Al is het maar een uurtje per week.

Wie interesse heeft en zich wil laten informeren over de vele mogelijkheden in het vrijwilligerswerk kan een afspraak maken bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk (onderdeel van Welzijn Castricum) Geesterduinweg 5 in Castricum. Het telefoonnummer is 0251-65 65 62. De vacaturebank is ook te vinden op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl en op Facebook en Twitter @welzijncas.

Foto: Voorbeeld van vrijwilligerswerk.