Voorstelling ‘De Alzheimers’ in de Bibliotheek

CASTRICUM – ‘De Alzheimers’ is de naam van een wervelende voorstelling geschreven door onderzoeksjournalist Stella Braam, auteur van de bestseller
‘Ik heb Alzheimer – het verhaal van mijn vader in deze tijd’.

Braam volgde haar vader tijdens zijn dementie en tekende op wat hij zoal meemaakte.  “Heb ik Alzheimer?”, vroeg Stella’s vader vaak vertwijfeld af. “Helemaal vergeten”. Op de gesloten afdeling in het verpleeghuis ging de oud-psycholoog op zoek naar de nooduitgang, want ‘hij moest college geven’.

Hoe ziet je leven eruit als je hulpbehoevend bent? Dat maakt de voorstelling op humoristische wijze duidelijk. En hoe de mantelzorger soms tot wanhoop wordt gedreven, maar meestal toch een uitweg vindt, waarbij wel wat creativiteit bij komt kijken. Daarna is het publiek aan zet, met vragen en discussie. De avond wordt georganiseerd rond Wereld Alzheimerdag.

U bent van harte welkom op maandag 18 september om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, aan de Geesterduinweg 1. De toegang bedraagt € 5,- voor leden van de bibliotheek en € 6,- voor niet-leden. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Aanmelden voor deze voorstelling kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda. Of bij de klantenservice in de bibliotheek. Graag betalen met pin.