Succesvolle afsluiting Timmerdorp ( VIDEO )

CASTRICUM – Vrijdag was de laatste dag van de huttenweek. Dit betekende dat het door 225 kinderen gebouwde houten dorp weer tegen de vlakte ging.

Rond 13:00 uur maakte de begeleiding en de jeugd zich op voor het omver trekken van de hutten. Dat bleek geen eenvoudige opgave. De hutten bleken goed verankerd te zijn met de grond, een teken dat er veel bouwkundig talent aanwezig was onder de jeugdige timmerlieden.

Maar met extra hulp van volwassen spierballen lukte het de kinderen uiteindelijk om de klus te klaren. Toen alles was neergehaald kon met de verdere sloop worden begonnen. Ouders, kinderen en begeleiders zorgden er voor dat het terrein snel weer werd schoongemaakt. Het resultaat: een enorme berg hout van wel 10 meter hoog.

Om 19:30 uur was het moment suprême. Eindelijk mocht de fik erin. Torenhoge vlammen zorgden voor een prachtig schouwspel. Het betekende tevens de afsluiting van een bijzonder geslaagde huttenweek. Ondanks de natte dagen tussendoor heeft de jeugd de hele week enorm genoten. Er werd geen enkele wanklank gehoord en er hebben zich, op een enkele blauwe nagel en duim na, geen blessures voorgedaan. Daar, waar er al een spijker door een schoenzool was gegaan, betrof het iemand van de begeleiding.

De organisatie, die het evenement uitstekend heeft geleid, verdient een groot compliment voor dit geweldige succes. Een videoreportage is te zien op het YouTube-kanaal van de omroep en op C-TV om 08:00 uur, 11:00 uur, 14:00 uur, 17:00 uur, 20:00 uur en 22:00 uur.

Tekst en foto’s: Henk de Reus / Omroep Castricum

Video