Onderzoek naar noordse woelmuis

REGIO – De noordse woelmuis is een uniek beestje in Noord-Holland. Landschap Noord-Holland wil graag weten waar ze leven en die gebieden goed beschermen. Maar muizen inventariseren in het veld is lastig en omslachtig. Het verzamelen en pluizen van kerkuilbraakballen is veel handiger! En gezellig!

Elke uilenbal vertelt een bijzonder verhaal over wat de kerkuil heeft gegeten aan de hand van de botjes in de uilenbal. U kunt Landschap Noord-Holland helpen met dit onderzoek op de uilenballenpluisavond op woensdag 13 september. Jong en oud zijn welkom. Er zijn deskundigen aanwezig om te helpen.

Er is een maaltijdsoep met stokbrood voor de pluizers. En verder koffie, thee en frisdrank. Misschien is er na afloop nog een excursie in het Heilooërbos. Kan je deze avond niet? Ook op 19 oktober, 15 november en 14 december zijn er pluisavonden.

Het uilenballenpluizen vindt plaats op het kantoor van Landschap Noord-Holland, Rechte Hondsbosschelaan 24a, 1851 HM Heiloo, van 18.00 tot uiterlijk 21.00 uur.
Parkeren doet u het liefst aan de Schuine Hondsbosschelaan.

Aanmelden is verplicht en kan op www.gaatumee.nl

foto: uilenballen pluizen