Gezelligheid troef in het Timmerdorp

CASTRICUM – ook donderdag wist men de sfeer er goed in te houden in het Timmerdorp. Tussen de buien door werd hier en daar de laatste hand gelegd aan het afmaken of verfraaien van de hutten.

Op een stuk terrein dat net iets hoger ligt, werd een voetbaltoernooi gehouden. Vier teams deden mee. Het werd een spannende eindstrijd, waarbij ” team rood ” na de reguliere speeltijd, een verlenging en 22 strafschoppen, uiteindelijk met de eindzege streek. Ook  bleek het vrouwenvoetbal niet onder te doen voor het mannenvoetal.  De prijsuitreiking vond plaats om 13:00 uur. Hieraan voorafgaand werd een zestal vrijwilligers in het zonnetje gezet vanwege hun vele verdiensten ten behoeve van de jaarlijkse huttenweek. Erica Veldt spant hierbij de kroon. Zij zet zich al 25 jaar voor dit doel in.

Hierna was het tijd om samen te barbecueen. Daar, waar het veld niet te modderig was, werden kuiltjes gegraven waarin het stookhout werd gelegd. Met pannetjes werd het vlees en andere etenswaren opgewarmd en gebakken. Ouders en leiding hielpen hier en daar een handje mee. Tijdens het barbecueen begon het weer gelukkig wat op te knappen en kon de laatste hand worden gelegd aan de bouwwerken.

Tekst en foto’s : Henk de Reus / Omroep Castricum