Regen deert Timmerdorp niet

CASTRICUM – was het de eerste dagen prachtig weer voor de timmerende jeugd, woensdag was dat wel even anders. Het werd een zeer natte dag. Wie wilde, kon komen, wie niet bleef thuis.

De fikse regenbuien deerde de aanwezige jeugd niet. Ook nu werd er weer volop getimmerd en gezaagd. Gespannen zeiltjes en regenpakken hielden het meeste water tegen.  Ook Lieke Sprenkeling ( 7 ) was woensdag weer van de partij. Gekleed in een zelfgemaakte poncho ( zie foto ) zaagde zij er flink op los, daarbij trots wijzend naar de hut waarvoor de planken bestemd waren. Ze timmerde ze zelf aan de hut vast en liet blijken dat je voor dit soort klusjes geen jongens nodig hebt…..

Rond 11:30 uur arriveerde er een bus, vol met kroketten, bestemd voor alle deelnemers. Deze actie werd gesponsord door de Rabobank en snackbar ” De Toren “. De kroketten smaakten prima.

Om 15:00 uur arriveerden burgemeester Toon Mans en wethouder Marcel Steeman. Zij namen een kijkje in het Timmerdorp en lieten zich bij de jeugd informeren over de verschillende bouwwerken.

Nu maar hopen op enkele droge dagen, zodat het hout vrijdag lekker kan fikken…..

Tekst en foto’s : Henk de Reus / Omroep Castricum