VVD Castricum eist aanpak horeca overlast

CASTRICUM – De VVD Castricum maakt zich ernstige zorgen over de overlast die een beperkt aantal horeca bedrijven veroorzaakt in de kern van Castricum. Onder het motto ‘feest’ organiseren zij activiteiten die steeds leiden tot ongeregeldheden en minderjarige jongeren die laveloos in de Dorpsstraat en omgeving rondhangen. , Ook lopen er groepen jongeren rond, die aansturen op confrontaties. En dat, terwijl de verplichte naleving van de regels door de horecabedrijven zelf op zijn minst bedenkelijk en marginaal is.

Wat de VVD Castricum absoluut wil voorkomen is dat de situatie uit de jaren 1996/1997 zich gaat herhalen. De horeca leek zich destijds niet verantwoordelijk te willen voelen voor het wangedrag van haar publiek. Zelfs bereden politie was toen nodig om de orde te handhaven. Dat leidde er toen toe dat de NS geen passagiers meer mee nam op de late treinen en de horeca zelf het vervoer moest regelen om de ‘gasten’ huiswaarts te brengen.

Stuitend is de bewering die ondernemers via de media naar buiten brengen, zich niet verantwoordelijk te voelen voor alcoholverstrekking via derden aan jeugd die niet mag drinken. Helemaal onverkwikkelijk is het neerleggen van de bal bij het ‘indrinken thuis of op straat’.

De VVD Castricum heeft dan ook schriftelijke vragen gesteld aan het College over de oorzaak van ongeregeldheden. Zij wil weten hoe dit wordt aangepakt en hoe het zit met eventuele stappen en maatregelen voor de toekomst. De VVD Castricum is van mening dat de gemeente duidelijk moet zijn naar ondernemers over naleving van de regels en desnoods forse maatregelen mag nemen om die af te dwingen.