Timmerdorp fik 2017

CASTRICUM – Vrijdag 1 september is het weer zover; de jaarlijkse verbranding van het Timmerdorp in Castricum. Na een week van actief timmeren aan hutten, zullen de hutten omvergetrokken worden en op een hoop worden gegooid waarna de fik er in kan. Het timmerwerk wordt gedaan door kinderen tussen de zes en vijftien jaar oud onder het toezicht van de vrijwilligers van Tidoca.

Dit alles zal weer gebeuren op het veld schuin achter de Visser ’t Hooftschool, aan de Kemphaan in Castricum. Na een week van timmeren en plezier maken zal vrijdag om 19.30 uur onder leiding van de brandweer van Castricum de toren met al het hout in de brand worden gestoken. Dit is elk jaar weer een mooi spektakel voor jong en oud.

Het is voor iedereen mogelijk om dit te zien en iedereen is dan ook welkom om te komen kijken naar dit vuur. Of de brand er daadwerkelijk ingaat is afhankelijk van het weer. Dit wordt bekend gemaakt ’s middags op het veld, op de website van het Timmerdorp: www.timmerdorpcastricum.nl en op de Facebookpagina van Brandweer Castricum.

archieffoto: timmerdorpfik Omroep Castricum