Gemeente waardeert mantelzorgers met cadeaubon

CASTRICUM – Mantelzorg is belangrijk en onmisbaar werk. De gemeente wil dat onderstrepen met een ‘mantelzorgwaardering’ in de vorm van een cadeaubon. Inwoners die verzorging of hulp krijgen van familie of andere naasten, kunnen deze mantelzorgers voordragen voor deze blijk van waardering. De gemeenten hebben daarover een brief gestuurd naar inwoners die dit aangaat. Bij de brief zit het aanvraagformulier.

Veel mensen die ernstig of langdurig ziek zijn, worden geholpen door mantelzorgers. Met al hun belangeloze inzet zorgen mantelzorgers ervoor dat mensen in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Ze zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom kunnen zij van de gemeente een blijk van waardering krijgen in de vorm van een cadeaubon. Deze ‘mantelzorgwaardering’ is geen vergoeding voor onkosten, maar een waardering voor de ondersteuning en zorg die zij boden in 2017.

De waardering is bedoeld voor mantelzorgers die dit jaar minstens drie maanden intensief voor een ander hebben gezorgd. De aanvrager moet binnen de gemeente wonen. Voor de mantelzorger geldt dit niet. Een aanvrager kan meerdere mantelzorgers voordragen, zolang deze maar niet op hetzelfde adres wonen. Ook wie geen brief heeft ontvangen, maar wel mantelzorg krijgt, kan zijn mantelzorger voordragen.

De aanvraagformulieren zijn ook verkrijgbaar bij de balie van de gemeente of bij de Stichting Welzijn. Ze zijn bovendien te downloaden vanaf de website van de gemeente www.castricum.nl Aanvragen kan nog tot 1 oktober 2017.