Dakbrand bij basisschool De Brug

AKERSLOOT- Zondagavond 28 augustus omstreeks 20.40 uur heeft er korte tijd een brand gewoed op het dak van basisschool De Brug aan de Buurtweg in Akersloot. Er was brand ontstaan in het mechanische ventilatie kanaal.

De brand was ontdekt door op het schoolplein spelende kinderen, die dit meldden bij een buurtbewoner. Deze heeft direct 112 gebeld. De brand werd bij aankomst van brandweer Akersloot gelijk opgeschaald naar middelbrand waardoor er een tankautospuit van brandweer Heiloo bij kwam en de hoogwerker van brandweer Alkmaar.

Door snel optreden, kon al vrij snel het sein brandmeester gegeven worden. Ze hebben nog wel enige tijd nodig gehad om te kijken of alles goed geblust was. Hiervoor hebben ze een deel van het ventilatiekanaal moeten verwijderen met behulp van een slijptol.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend maar een technisch mankement ligt voor de hand.

foto: Evelien Olivier / Omroep Castricum