Wie helpt vluchtelingen in Akersloot, Limmen en Castricum?

CASTRICUM – Het zal je maar gebeuren, huis en haard moeten verlaten om in een volkomen vreemd land een nieuw bestaan op te bouwen. Dan kun je wel wat hulp gebruiken.

Het grote vrijwilligersteam van Welzijn Castricum zoekt nog enkele collega’s ter ondersteuning van de anderstaligen. Zij kunnen helpen als
coördinator van een groepje taalmaatjes, die anderstaligen aan een vrijwilliger koppelt en functioneert als aanspreekpunt en begeleider.

Ook is Welzijn opzoek naar een vrijwilligerscoach, die de anderstalige begeleidt bij het zoeken en uitvoeren van vrijwilligerswerk. Om aan toekomstige vraag te kunnen voldoen worden ook enkele taalmaatjes en voorleesvrijwilligers gezocht.

Het taalmaatje helpt bij het Nederlands leren spreken, bij de anderstalige thuis. Het gaat om het oefenen van de spreekvaardigheid , ondersteuning bieden bij het inburgeringsexamen en het leren over elkaars cultuur. De voorleesvrijwilliger, leest interactief voor in gezinnen met kleine kinderen.

Op dit moment zijn via Welzijn Castricum al vele vrijwilligers ingeschakeld voor dit
zinvolle vrijwilligerswerk, met als grote voordeel dat de werkzaamheden aangepast kunnen worden aan de eigen agenda.

Aanmelden kan bij Steunpunt Vrijwilligerswerk, onderdeel van Welzijn Castricum, telefoon 0251 – 65 65 62 of mailen naar vcc@welzijncastricum.nl Meer informatie: www.vrijwilligerswerkcastricum.nl

foto: duindag voor vluchtlingen en vrijwilligers