Informatiebijeenkomst oprichting leesgroep

CASTRICUM – Mensen in Castricum die zijn geïnteresseerd in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan kunnen op donderdag 21 september kennismaken met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’. De informatiebijeenkomst in Bibliotheek Kennemerwaard, Castricum, is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek.

Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis.

Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz – Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak – Het stadspaleis, over het Paleis op de Dam. Op de website www.senia.nl staat meer informatie over de werkwijze en de kosten.

Belangstellenden zijn welkom welkom op 21 september om 11.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard, Geesterduinweg 1, Castricum.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Senia, tel.0570-562656 of via info@senia.nl

Foto: Schilderij: The Great Wave van Kanagawa
Bron: wikipedia.