Gratis rondvaart voor Uitmarktbezoekers

AMSTERDAM – De musea en theaters van Plantage Amsterdam bieden Uitmarktbezoekers de kans om het culturele aanbod ook per boot te verkennen. Vanaf ‘Halte Plantage Amsterdam’ vertrekt elk half uur een milieuvriendelijke boot van Blue Boat naar de Plantagebuurt. Begeleid door een stadsgids, gaat de rondvaart langs de parken en tuinen, culturele hotspots en heerlijke terrassen die de buurt rijk is. Halte Plantage is te vinden op de steiger bij de Kortjewantsbrug, tegenover Het Scheepvaartmuseum.

De Uitmarkt is dit jaar ín de Plantagebuurt en aan het water. De negentien culturele instellingen presenteren daarom hun buurt op 26 en 27 augustus ook vanaf het water.
De verleiding begint al op de steiger, waar relaxstoelen, lommerrijke plekjes en kunstgras staan voor de rust en het groen in de buurt. Eenmaal aan boord vaar je op groene energie langs maar liefst tien Plantage-instellingen, waaronder ARTIS, Het Scheepvaartmuseum, Tropenmuseum, Hortus Botanicus, Hermitage Amsterdam en het Joods Cultureel Kwartier. De rondvaart is bedoeld als eerste kennismaking met Plantage Amsterdam. Deelnemers krijgen een duurzame herinnering mee en maken kans op een cultureel verrassingspakket waarmee ze de buurt met de meeste culturele hotspots van Amsterdam nog eens kunnen bezoeken.
 
Negentien instellingen in de oostelijke binnenstad, in 2016 samen goed voor 5,1 miljoen bezoekers, presenteren gezamenlijk het rijke culturele aanbod aan een Nederlands en internationaal publiek. Daarnaast delen ze kennis op het gebied van duurzaamheid, energie en P&O, en werken ze succesvol aan een leefbaarder buurt.

Foto: Uitmarkt 2002.