Ben jij een ‘stille raper’? Meld je dan aan!

REGIO – Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is op zoek naar ‘stille rapers’. Zo worden mensen genoemd die belangeloos stad en land afstruinen om zwerfvuil op te ruimen. Ze leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan schoon water. Want ze voorkomen dat zwerfvuil in de sloten en grachten terecht komt en uiteindelijk een nog grotere plastic soep vormt in de oceaan.

Zeker in de zomermaanden genieten we met z’n allen van het schone water in de sloten, grachten en meren. Vroeger stroomde vervuild water zo de sloot in. Maar dankzij de aanleg van rioleringen en rioolwaterzuiveringsinstallaties is dat veranderd. Het hoogheemraadschap maakt al het water dat via de wc en afvoerputjes in het riool belandt, op rioolwaterzuiveringen weer schoon.

Gelukkig gaan steeds meer mensen zuinig om met water. Want hoe minder we het vervuilen, hoe beter dat is. Met de campagne ‘Water, geniet ervan’ geeft het hoogheemraadschap tips hoe je zelf kunt bijdragen aan schoon water.

Ben jij, of ken je zo’n ‘stille raper’? Meld je dan aan via www.veiligschoonvoldoende.nl De leukste aanmeldingen worden door het hoogheemraadschap in het zonnetje gezet.

foto: stiille rapers halen afval uit sloot