Brand op Camping Bakkum

BAKKUM – woensdagavond om 21:20 uur werd de brandweer met spoed opgeroepen voor een brand op de Kennemer Duincamping aan de Zeeweg in Bakkum.

Een gaskoelkast had door nog onbekende oorzaak vlam gevat. De campinggasten alarmeerde meteen de hulpdiensten. De vlammen sloegen al snel over naar een tent, die meteen in brand vloog. Diverse campinggasten en de inmiddels gearriveerde politie waren al begonnen om de brand te blussen, die snel om zich heen sloeg. De brandweer, die snel ter plaatse was, heeft het bluswerk overgenomen. De brandweer kon snel het sein ” brandmeester ” geven, zodat de andere eenheden die waren opgeroepen, niet meer ter plaatse hoefde te komen. De schrik zat er behoorlijk in bij de campinggasten, met nog in hun achterhoofd de brand in augustus verleden jaar, waarbij een caravan volledig in vlammen opging. De politie en de brandweer hebben aan de jeugd “troostbeertjes ” uitgedeeld en gesprekken gevoerd om ze gerust te stellen.

Foto’s: Peter en Evelien Olivier