Singer-Songwriter Annette Vogel in het café

CASTRICUM – Singer-Songwriter Annette Vogel komt naar het café van de Bakkerij. Als vijftienjarige tiener kocht zij een gitaar en zong na drie weken het lied ‘House of New Orleans’ onder het Rijksmuseum van Amsterdam. Dit was het begin van haar muzikale carrière.

Na de middelbare school reisde zij door Europa als straatmuzikant. Haar muziek werd sterk beïnvloed door Engelse en Amerikaanse folk. In Groningen richtte zij de band Scarlet op waarvoor zij alle nummers schreef en waarbij zij zowel gitaar als tenorsaxofoon speelde.

Deze band viel uiteen toen Annette besloot een punt te zetten achter haar roerige leven als muzikante. Na 12 jaar muzikale stilte besloot Annette de muziek weer op te pakken. Zij herschreef haar liedjes om ze als singer-songwriter uit te gaan voeren.

Annette’s grote voorbeelden zijn The Talking Heads, Creedence Clearwater Revival, Joan Baez en John Coltrane. Mario Kaspers is de vaste bassist van Annette. Ze vormen een mooi Amsterdams duo met funky folksongs. De muziek klinkt als Joni Mitchel, Suzanne Vega en Katie Melua.

Deze avond is op zaterdag 26 augusutus gratis toegankelijk. Annette speelt vanaf 21.30 uur een aantal sets in het café.

foto: Annette Vogel en Mario Kaspers bron: YouTube