Nu ook Haka Rugby Kamp in Nederland

CASTRICUM – Het Haka Rugby Kamp dat door professionele rugbyspelers uit Nieuw Zeeland in meer dan 22 landen wordt georganiseerd, komt nu ook naar Nederland.

De Castricumse Rugby Club stelt haar locatie beschikbaar voor dit driedaagse kamp dat op 28, 29 en 30 augustus zal plaatsvinden op sportpark Wouterland in Castricum. Het kamp is bedoeld voor jongens en meisjes van 6 tot en met 18 jaar. Zij leren de tradities en cultuur die bij de wereldberoemde Haka hoort, terwijl ze gecoacht worden door professionele rugbyspelers en voormalige sterren van de machtige New Zealand All Blacks.

De Haka is een ceremonieel dans van de Maori’s, de oorspronklijke bewoners van Nieuw Zeeland. Voor aanvang van een wedstrijd doet het team eerst de Haka, die gepaard gaat met imponerende kreten en bewegingen. Het Haka Rugby Kamp zorgt voor een rugby ervaring die de basis rugbyvaardigheden van de spelers vergroten en een aanvulling en versterking zijn van hun reguliere teamtraining in een positieve en plezierige omgeving.

Alle coaches hebben gespeeld op het hoogste rugbyniveau over de hele wereld. Het kamp start met een ‘Powhiri’, een traditionele Maori welkomstceremonie, waarbij zowel de ouders als de kinderen verwelkomd worden. Gedurende het kamp leren de kinderen de Waiata, het zingen van liederen en Maori protocollen. Op de laatste dag nemen ze deel aan een toernooi en zullen ze een ‘Powhiri’ voor hun ouders en familie opvoeren voordat ze gaan genieten van Kai oftewel diner.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op www.hakarugbyglobal.com/holland

foto: de beroemde Haka van New Zealand All Blacks