Noord-Hollandse buitenplaatsen op de Uitmarkt

REGIO – De provincie Noord-Holland ontvangt op 26 en 27 augustus de bezoekers van de Uitmarkt Amsterdam in een speciaal paviljoen. In dit paviljoen staan zeven Noord-Hollandse buitenplaatsen in de spotlights: Slot Assumburg, Buitenplaats Beeckestijn, Landgoed Duin & Kruidberg, Buitenplaats Elswout, Huize Frankendael, Buitenplaats Leyduin en Buitenplaats Schaep en Burgh.

In het provincie Noord-Hollandpaviljoen ontdekken bezoekers de natuurlijke oase van rust en cultuurhistorie én waarom het zo leuk is om een buitenplaats te bezoeken, ook voor kinderen. Vandaag de dag zijn er lang niet zo veel buitenplaatsen meer als in de hoogtijdagen van de zeventiende eeuw. Op de buitenplaatsen die nog bestaan zijn de sporen van vroeger nog terug te zien.

Hoe leefden de heer en dame van het huis? Wat waren de gebruiken en hoe speelden de kinderen? Op de Uitmarkt is dit allemaal te zien en te beleven. Speciaal voor de bezoekers van de Uitmarkt bieden deze zeven Noord-Hollandse buitenplaatsen mooie arrangementen aan. Bezoekers kunnen mee doen met een winactie om kans te maken op het arrangement van hun keuze.

In Noord-Holland staan tegenwoordig nog een kleine zestig buitenplaatsen. Het provinciehuis van Noord-Holland, Paviljoen Welgelegen in Haarlem, is ook een monumentaal buitenhuis. Van de meeste Noord-Hollandse buitenplaatsen zijn de omliggende parken, bossen en tuinen gratis toegankelijk voor publiek.

Meer informatie over de activiteitenagenda en mooie fiets- en wandelroutes op en langs Noord-Hollandse buitenplaatsen, kunt u vinden op: www.buitenplaatseninbeeld.nl

foto: droneopname Slot Assumburg