Expositie Fouad Karimi in Oude Keuken

CASTRICUM – Vanaf 21 augustus is in De Oude Keuken een tentoonstelling te zien van de schilderijen van de Beverwijkse schilder Fouad Karimi. Deze eigenzinnige kunstenaar heeft in 2012 al eens in het Oude Theehuis geëxposeerd, de voorloper van de huidige locatie.

Gezien de belangstelling voor die eerdere expositie wilde de Kunstcommissie van De Oude Keuken nogmaals een expositie organiseren van deze van oorsprong Marokkaanse kunstenaar, waarbij het accent vooral is gelegd op de ontwikkeling in de afgelopen 5 jaar.

Fouad telt in zijn familie meerdere, ook professionele kunstenaars. Wellicht tekent en schildert hij daarom al zo lang als hij zich kan herinneren. Het is hem door ooms en neven als het ware met de paplepel ingegoten. Hij heeft meerdere cursussen gevolgd, maar wordt vooral gezien als autodidact.

Fouad werkt zowel met olie- als met acrylverf. In zijn werk komen de gebruikte kleuren van zijn palet op allerlei manieren terug en krijgen de schilderijen het kenmerkende bijna lieflijke karakter en een welhaast poëtische weergave.

De expositie is te zien tot en met 29 oktober. U vindt De Oude Keuken op Landgoed Dijk en Duin. Vanaf de ingang aan de Zeeweg kunt u de borden volgen. De Oude Keuken is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 23.00 uur.

foto: werk van Fouad Karimi