Echtpaar Van Zuilen – Agricola 60 jaar getrouwd

Dinsdag 22 augustus is het 60 jaar geleden dat Antoon van Zuilen ( 84 ) en Marina Agricola ( 82 ) in de echt werden verbonden. Dit vieren zij samen met hun kinderen en kleinkinderen.

Het echtpaar leerde elkaar in 1955 kennen, toen Antoon in Nederland op vakantie was. Zij ontmoetten elkaar tijdens een dansavond. Het eerste jaar van de relatie bestond uit corresponderen, want Antoon werkte en woonde toen nog in Amerika. Op 22 augustus 1957 trouwde het stel en vertrokken beiden naar Amerika. Antoon werkte onder andere bij de emigratiedienst in New York. Daar heeft hij ook gestudeerd en behaalde hij diverse titels. Marina werkte aanvankelijk als tandartsassistente en later als vrijwilligster op de school van hun kinderen. Deze kinderen, twee jongens, zijn beiden in Amerika geboren. Ze kwamen elk jaar voor 5 tot 6 weken naar Nederland. In december 1974 keerde het gezin definitief terug uit Amerika. Vanaf januari 1975 woont het echtpaar aan de Tapuit.

Teruggekomen in Nederland schreef Antoon veel reisboeken over diverse steden en staten in Amerika en hij behaalde hier de doctorstitel. Marina werkte 13 jaar bij Schiphol.

Het geheugen van Antoon gaat achteruit en hij kampt met lichamelijke ongemakken. Marina oogt nog krachtig en kwiek. Tot haar 80ste speelde zij nog tennis. Hier hield zij mee op toen zij twee nieuwe heupen had gekregen. Het kriebelt nog steeds bij haar, dus wie weet is zij binnenkort weer op de tennisbaan te vinden.

Op de vraag wat het geheim is van een lang huwelijk antwoord Marina ” wederzijds respect, zorgzaamheid en gemeenschappelijke interesses “

Foto/Tekst : Henk de Reus / Omroep Castricum