Seksuele revolutie bij buurtproject (VIDEO)

CASTRICUM – Werkgroep Oud Castricum is druk bezig met het buurtenproject. Het project wordt gehouden vanwege het 50-jarig jubileum van de historische werkgroep. Eind juni was het centrum aan de beurt.

De jaren zestig waren het begin van de tweede feministische golf, waarin vrouwen meer rechten kregen. De pil werd legaal en later werd abortus ook mogelijk. Deze veranderingen zijn er niet zonder slag of stoot gekomen, het bekendste voorbeeld zijn de Dolle Mina’s die eind jaren ’60 van start gingen met actie voeren.

Petra Boers gaf, samen met Rebecca Wilson, een lezing over de seksuele revolutie in de jaren ’60. Zij is de schrijfster van het boek ‘Ondersteboven, Jouw Nederland in de jaren zestig’. Anton Visser was bij de lezing aanwezig en maakte een registratie.

Foto: actie van de Dolle Mina’s op de Dam in Amsterdam (foto: Nationaal Archief/Wikimedia Commons)

Video