Wandelen door prachtig boerenland

REGIO – Prachtig wandelgebied ontstaat er als boeren hun land openstellen voor wandelaars. De provincie Noord-Holland stelt 700.000 euro subsidie beschikbaar om bestaande boerenlandpaden te behouden maar ook om nieuwe paden te realiseren. De komende tien jaar mag Recreatie Noord-Holland zich weer toewijden als uitvoerder van de boerenlandpadregeling.

Wandelen door het land van de boer is een unieke manier om het landschap te ontdekken. Langs een kudde nieuwsgierige koeien of doorkruis de bollenvelden. Voor veel wandelroutenetwerken is het boerenlandwandelen een mooie aanvulling.
Boeren die hun land openstellen voor de wandelaar kunnen hiervoor een vergoeding ontvangen, als dank voor hun gastvrijheid. In Noord-Holland is 110 kilometer aan boerenlandpaden gerealiseerd en als bestaande paden blijven bestaan zal dit aantal de komende jaren alleen maar toenemen.

De provincie heeft subsidie beschikbaar gesteld aan Recreatie Noord-Holland. Verlenging van bestaande subsidie en verlenging van nieuwe paden is nu mogelijk tot eind 2021, met een doorlooptijd van vijf jaar. Kijk voor meer informatie op www.recreatienoordholland.nl/rnh/over/informatievoorondernemers

Foto: Via een trapje worden wandelaars op de boerenpaden over hekjes geleid. Bron: Heemskerkse Courant.