Feestmiddag voor kids met beperking!

AKERSLOOT – Diana Bos en Renate Bowra organiseren op zaterdag 16 september van 12 tot 17 uur een jaarlijks terugkerende feestmiddag voor kinderen met een beperking én hun familie. Alle kinderen met een beperking uit de regio Alkmaar en hun broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en ouders/verzorgers zijn welkom.

In 2016 stelde Camping de Boekel haar locatie ter beschikking. Hier waren veel attracties opgesteld, waaronder springkussens, een heuse brandweerauto en een nostalgische draaimolen, zweefmolen en treintje.
Er was huifbedrijden, schmincken en een geweldig optreden van Juriaan Singels. Hij zette de boel op zijn kop en jong en oud genoot ervan. Ruim 60 kinderen met een beperking hadden samen met hun familie de dag van hun leven. Zij genoten van popcorn, suikerspin, ijsjes, lekkere drankjes en héél veel gezelligheid.

Diana: “Doordat onze zoon Sven op de Vijfhoek zat en wij alle ruimte hadden kwamen ze van de Vijfhoek vaak bij ons paardrijden. Zo is in 1999 het plan opgevat om een ongedwongen avond voor de ouders te organiseren. Dat werd een BBQ waar ouders met elkaar konden praten en informatie uitwisselen.
In 2000 werd het plan uitgewerkt om ook voor de broertjes en zusjes wat te gaan organiseren, want die moeten altijd maar afwachten of het uitje wat gepland staat door kan gaan. Wij woonden toen nog op hoeve Nijenburg dus plek genoeg. Er werd een springkussen van de Vijfhoek gehaald, twee pony’s hadden we zelf met een huifbed en zo zijn we begonnen. We hebben de kindermiddag 10 jaar in Heiloo georganiseerd en vanaf 2016 willen we het weer elk jaar organiseren! Waarom is het zo belangrijk om dit te doen? Als je een kind krijgt met een beperking verandert dat drastisch je leven. Niet alleen voor de ouders maar ook voor broertjes en zusjes. Die moeten zich altijd aanpassen aan het kind met de beperking.
” Renate: “Op de kindermiddag kunnen ze allemaal zichzelf zijn en er is niemand die gek kijkt als er wordt gegild en als ze er anders uit zien. Voor de ouders vinden wij het fijn dat ze met gelijkgestemden ervaringen kunnen uitwisselen. Dankzij veel sponsoren, vrijwilligers en de Stichting Vrienden van de Vijfhoek kunnen wij de kindermiddag mogelijk maken.”

Het feestje vindt plaats in Akersloot op het adres Boekel 24. Aan de kindermiddag zijn geen kosten verbonden; het wordt volledig gefinancierd door sponsoren, heel veel vrijwilligers en de Stichting Vrienden van de Vijfhoek. De organisatie wil graag weten hoeveel kinderen en familieleden er komen. Aanmelden kan op het mailadres: kindermiddagvijfhoek@gmail.com 

Wilt u meer weten, helpen of sponsor worden? Bel dan met Diana Bos (06 23175215) of Renate Bowra (06 38751486).

Foto: Feestmiddag voor kids met beperking 2016.