Wildernis in Nederland

CASTRICUM – In Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum is dagelijks tot en met september een expositie over zoogdieren te bekijken en beleven.

Je zou het niet zeggen, maar in ons drukke landje komen nog altijd plekken voor waar je echte wildernis kunt beleven. In de tentoonstelling ‘Wildzoekers’ ontdek je welke bijzondere wilde dieren je in de Nederlandse natuur kunt tegenkomen. Zo kom je bijvoorbeeld oog in oog te staan met een edelhert, wild zwijn, een das of vos. Maar ook kom je alles te weten over dieren waarvan je niet wist dat ze in onze Nederlandse Wildernis voorkomen.

Ook krijg je antwoord op de vraag welke dieren er in hun pyjama lopen. Ben je weleens door een tunnel gekropen naar een echt dassenhol? Behalve de vele geprepareerde dieren zijn er ook veel mooie foto’s en interessante filmpjes te zien. De diverse spelactiviteiten en de speurtocht maken deze spannende tentoonstelling geschikt voor het hele gezin.

‘Wildzoekers’ is te beleven in Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum en is voor iedereen toegankelijk. Deelname is gratis. Bezoekerscentrum De Hoep is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. U vindt de Hoep aan de Johannisweg 2, 1901 NX Castricum.

Meer activiteiten: www.pwn.nl/bezoek-de-hoep