Open Monumentendag regio Alkmaar

REGIO – Voor de 2e keer brengt ‘Toekomst van Toen’ tijdens de Open Monumentendag, Noord-Hollandse monumenten tot leven. Zaterdag 9 september kan iedereen in de Ruïnekerk Bergen, de Cultuurkoepel Heiloo, de Ringersfabriek Alkmaar, Stolp de Leeuwenhof in Heerhugowaard en de Museummolen van Schermerhorn, het verleden, heden en de toekomst van deze markante plekken komen ontdekken, proeven en zien.

Met een subsidie van provincie Noord-Holland zijn of worden de monumenten in Bergen, Heiloo, Alkmaar, Heerhugowaard en Schermerhorn gerestaureerd, gerenoveerd of herbestemd. Tijdens de Open Monumentendag openen zij hun deuren voor publiek en zijn de resultaten te bekijken.

Maar er is meer. In elk monument kom je, via belevenissen, meer te weten over de functie van het gebouw in het verleden en heden. Aan de hand van trends is ook een kijkje in de toekomst mogelijk. Maak zo kennis met 5 belevenissen in de 5 monumenten van ‘Toekomst van Toen’ in de regio Alkmaar.

– Voor een ontmoeting met humanoid robot Nao moet je naar de Cultuurkoepel Heiloo waar technologie en biologie samenkomen in de ‘robot belevenis’.
– De Ruïnekerk in Bergen staat in het teken van samenkomen, in de kerk van vroeger en nu.
– Maak een kunstwerk van gebruikt materiaal, proef herbestemd lekkers en snuffel op de tweedehandsmarkt tijdens de ‘recycling belevenis’ in Stolp de Leeuwenhof in Heerhugowaard.
– In de Museummolen van Schermerhoorn kun je tijdens de ‘water belevenis’ experimenteren met water.
– De voormalige chocoladefabriek Ringers in Alkmaar staat in het teken van de ‘food belevenis’.

Meer informatie: www.toekomstvantoen.nl

foto: cultuurkoepel Heiloo (beat fm)