Nationale Nachtvlindernacht

REGIO – In de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus is heel Nederland in de ban van de Nationale NachtvlinderNacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt dan gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop.

 

Nachtvlinders kijken kan in de eigen achtertuin, maar ook tijdens een georganiseerde excursie op veel plaatsen in Nederland. Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis. Midden in de nacht in het bos of met een gespannen laken in de achtertuin met daar achter een felle lamp. Op deze manier worden nachtvlinders als de agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart gelokt. Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlindernacht!

Vlinderwerkgroep KNNV Alkmaar-Den Helder organiseert zaterdag 26 augustus van 20.00 tot 0.00 uur een Nachtvilndernacht in het Buitencentrum Schoorlse Duinen aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl. Graag opgeven bij de heer K. Kaag telefoon 06-304 582 44 of mail naar klaas.kaag@hetnet.nl

Meer informatie: ww.nachtvlindernacht.nl

foto: nachtvlinder