Aziaten kopen babyvoeding massaal op

REGIO – De schappen met babyvoeding worden op dit moment weer snel ‘kaalgeplukt’. De Nutrilon-blikken worden opnieuw massaal opgekocht door Aziatische handelaren.

Daarom hebben de Noord-Hollandse supermarkten Albert Heijn en Deen per direct maatregelen genomen. Beide ketens hebben besloten de babyvoeding uit de schappen te halen. De komende tijd worden de blikken alleen nog vanachter de toonbank verkocht met een maximum van twee blikken per klant.

Het fenomeen herhaalt zich. Enkele jaren geleden was dit ook al het geval. Door een melkpoederschandaal in China werd de babyvoeding van Nutrilon destijds zo populair dat de voeding werd ‘geconfisqueerd’ door de Aziaten.

Dit gebeurt in alle Deen-vestigingen sinds twee weken, vertelt woordvoerster Geertje Meijer aan NH Nieuws. “We zagen dat er weer gehamsterd werd, vooral voor de doorverkoop naar China. Wij willen dat het voor de Nederlandse moeder gewoon beschikbaar is”, licht ze toe. Ze zegt geen idee te hebben hoe het komt dat er weer zoveel wordt gehamsterd.

bron: NH Nieuws
foto: www.pixabay.com