Kermis begonnen op De Brink

CASTRICUM – Zaterdagmiddag om 14:00 uur is de kermis op De Brink in Castricum van start gegaan.

Tegen 14:00 uur was het clown Alfredo die de start inleidde. Onder toeziend oog van het jeugdige publiek en met de hulp van Grote Smurf en Smurfin, alsmede de assistentes Eva en Saar, werd er een groot lint uitgerold.

Het was de bedoeling dat wethouder Rob Schijf dit lint zou doorknippen, maar dit ging niet al te gemakkelijk. De door clown Alfredo aangereikte heggeschaar was te log voor dit werk en je moet het wethouders natuurlijk niet al te moeilijk maken. Een keukenschaar bracht de oplossing. Alsof er een raket werd afgeschoten telde het jeugdige publiek af vanaf tien tot nul, waarna het doorknippen plaatsvond en de kermis officieel geopend was.

Clown Alfredo en Grote Smurf en Smurfin liepen daarna een rondje over de kermis om gratis entree-muntjes voor de diverse kermisattracties aan de kinderen uit te delen. Dit iniatief viel uiteraard in goede aarde. Castricum kan zich opmaken voor drie dagen feest.

Beeld: Henk de Reus / Omroep Castricum

Video