Strand Castricum in half uur durende beach movie

NEDERLANDSE KUST – Woensdag 9 augustus lanceerde de Stichting Nederland Schoon een unieke beach movie van een half uur, waarin de stranden langs de Nederlandse kustlijn, waaronder Castricum, de hoofdrol spelen.

De film laat zien hoe ongekend mooi ons Nederlandse strand is en bewijst waarom het zo belangrijk is dit ook zo te houden. Speciaal voor de strandliefhebbers en betrokkenen rond het strand van Castricum is er een 23 seconden versie gemaakt, waarin alleen dit strand vanuit een helikopter is vastgelegd.

Het strand van Castricum was drie weken geleden actief onderdeel van een mooi schouwspel, waarbij honderden mensen op tientallen stranden hebben samengewerkt aan een bijzonder project dat vanuit de helikopter is gefilmd. Met behulp van onder andere strandbedjes, SUP-boards, parasols, reddingsboten, een grote vissersboot en een complete schoolklas werden vijftien letters en een teken uitgebeeld die vanuit de lucht zichtbaar waren. Tijdens de helikoptervlucht van de Wadden naar het Zeeuwse Cadzand kwam langzaam maar zeker een boodschap van de Nederlandse stranden aan alle Nederlandse strandliefhebbers tevoorschijn: STEMOPONSSTRAND!

In Castricum beeldden vrijwilligers de letter ’P’ uit, gecreëerd met behulp van gekleurde kussens. Dit project markeerde de aftrap van de Schoonste Strandenverkiezing 2017, die op 12 juli van start ging.

Er wordt momenteel record brekend veel gestemd – vorig jaar stemden 18.000 strandbezoekers – maar het strand van Castricum kan natuurlijk altijd meer stemmen gebruiken om de felbegeerde Schoonste Strandenverkiezing 2017 te winnen.

Foto: Allestrandensamen, Bron: Nederland Schoon.