Nieuwe start voor jongeren met groene vingers

REGIO – Jongeren die thuis zitten, maar graag de handen uit de mouwen willen steken, krijgen een nieuwe start. Via het opleidings- en werktraject GreenPort GroenStart kunnen zij in de agrarische en groensector in de regio Noord-Holland Noord aan de bak.

GreenPort GroenStart is een initiatief van ondernemers, het Clusius College en 18 gemeenten in de regio onder de vlag van GreenPort NHN. Via GreenPort NHN investeert de provincie Noord-Holland in landbouw voor Noord-Holland Noord.

Geïnteresseerden tussen de 16 en 27 jaar kunnen zich aanmelden voor het traject of kunnen worden doorverwezen door de gemeente. Op 1 van 3 locaties van het Clusius College starten zij met de entreeniveau-opleiding richting Plant en Groene leefomgeving.

Praktijkvakken worden gegeven bij deelnemende bedrijven met een vakdocenten uit de praktijk. De opleiding bestaat uit 8 modules. Dit maakt mogelijk  8 keer per jaar in te stromen. Het traject kan in 1 jaar worden afgerond, maar voor studenten die meer tijd nodig hebben, is er uitloop naar 2 jaar.

Jongeren die nog niet weten of een baan in de agrarische of groensector iets voor ze is, kunnen deelnemen aan een voorschakeltraject en ervaren hoe het is om in een kas, bij een veehouderij, in een teelt- of hoveniersbedrijf, in de groenvoorziening of in bos- of natuurbeheer te werken.

Meer informatie: www.greenportnhn.nl of www.noord-holland.nl

foto; bosbouw