Brandweernieuws week 31

CASTRICUM – Dinsdagmiddag 1 augustus om 12.14 uur werd de brandweer opgeroepen omdat er een koe in de sloot lag langs het spoor bij de Doodweg. Dit was gemeld door een machinist van een voorbij gekomen trein. De brandweerlieden zijn samen met de boer gaan kijken en toen ze bijna ter plaatse waren kwam de koe zelf uit de sloot lopen.

Woensdagavond 2 augustus omstreeks 21.30 uur zijn ze in actie gekomen om een kat uit een kastanjeboom te halen op zo’n 7 meter hoogte. De kat van de bewoners van de Tolweid was al drie dagen zoek en ze hadden al diverse oproepen opgehangen in de omgeving. Bij toeval hoorde ze de kat en twijfelde geen moment en hebben de brandweer om de hulp gevraagd. Deze konden de kat na een kwartiertje al overhandigen aan de eigenaar. Met een ladder en wat klim werk konden ze kat makkelijk pakken.

Donderdagavond 3 augustus om 23.15 uur was er een brandmelding bij De Walstro, deze was veroorzaakt door aangebrand eten in de oven. Bij aankomst was er voor de brandweer niets meer te doen.

LIMMEN – Woensdagmiddag 2 augustus om 13.15 uur heeft de brandweer een persoon bevrijd uit een lift aan de Lage Weide. Omdat ze er toch waren en de lift defect was hebben ze gelijk een persoon die slecht ter been was naar de derde verdieping getild.

foto: kat in de boom