Meerderheid positief over vakantie in eigen provincie

REGIO – Uit een representatief onderzoek onder ruim 1400 inwoners van de provincie, blijkt dat voor een op de vier inwoners Noord-Holland de favoriete zomervakantiebestemming is.

Daarnaast is een duidelijke meerderheid van de Noord-Hollanders (61%) positief over de mogelijkheden om vakantie te vieren in eigen provincie. Slechts 14% is hier ontevreden over en 25% neutraal. In de Kop van Noord-Holland beoordeelt maar liefst 87% van de respondenten de vakantie opties in eigen provincie als ‘goed’ of ‘zeer goed’.

Eenmaal gekozen voor een vakantie in Noord-Holland, prefereert een ruime meerderheid (60%) een zon-zee-strand vakantie. Voor een vakantie met culturele uitstapjes kiest 31%. En 10% gaat voor een sportieve vakantie.

Noord-Holland is prachtig in al haar diversiteit. Veel van wat nu zo mooi is, werd door mensenhanden gemaakt. Door klimaatverandering, bevolkingsgroei en nieuwe technieken moet nu worden nagedacht over de toekomst van de provincie.

Op facebook kan iedereen hierover meedenken en –praten. Facebook.com/jouwnoordholland heeft inmiddels bijna 6.000 volgers en bereikte tot nu toe circa 650.000 unieke personen.

foto: strandvakantie