Tentoonstelling Emanuel de Witte (1617-1692)

REGIO – Dit najaar zet Stedelijk Museum Alkmaar één van de meest getalenteerde schilders uit de Gouden Eeuw in de schijnwerpers: Emanuel de Witte. Dit jaar is het 400 jaar geleden dat De Witte in Alkmaar werd geboren.

Het is de eerste keer dat er een monografische tentoonstelling aan Emanuel de Witte wordt gewijd. Dat is opmerkelijk, gezien het feit dat hij als grootste schilder van kerkinterieurs uit de tweede helft van de Gouden Eeuw wordt beschouwd.

Met bijzondere bruiklenen uit binnen- en buitenlandse collecties toont Stedelijk Museum Alkmaar de veelzijdigheid van De Witte’s oeuvre en zijn meesterschap in perspectief en licht. De tentoonstelling biedt bovendien een inkijk in de tragische levensloop van deze markante schilder.

U vindt Stedelijk Museum Alkmaar aan het Canadaplein 1, 1811 KE in Alkmaar. Meer informatie: www.stedelijkmuseumalkmaar.nl

foto: Interieur Oude Kerk Amsterdam