Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds van start in Castricum

REGIO – Dinsdag 25 juli hebben de colleges van Bergen, Castricum en Heiloo besloten om in het kader van armoedebestrijding onder kinderen, overeenkomsten te sluiten met het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds voor de periode 2017-2020.

Dit betekent dat kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, waarvan de ouders of verzorgers een laag inkomen hebben, vanaf het aankomende schooljaar via deze fondsen mee kunnen doen aan sport- of culturele activiteiten.

Waar thuis geen geld is om mee te doen aan sport- en/of culturele activiteiten lopen kinderen allerlei kansen mis die voor hun klasgenoten vanzelfsprekend zijn. Door te sporten of creatief bezig te zijn ontwikkelt een kind zich beter en vermindert de kans op sociale uitsluiting. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

De gemeenten Bergen en Castricum verlengen hiermee de bestaande overeenkomsten met het Jeugdsportfonds. Naast de overeenkomsten zijn er per fonds spelregels opgesteld. In september organiseren de gemeenten samen een feestelijke startbijeenkomst. Vanaf dat moment is er meer informatie over de spelregels en de aanvraagprocedure.

De gemeenten informeren daar later over, Omroep Castricum houdt u op de hoogte.

foto: F-jes FC Castricum