Brandweer pompt water uit lek plezierjacht

AKERSLOOT – Donderdagmiddag 27 juli werden de brandweerlieden van Akersloot en Heiloo naar de Boekelerdijk in Alkmaar gestuurd.Dit omdat een schipper van een plezierjacht in slaap gevallen was op de boot en tegen de kant was gevaren ter hoogte van GP Groot.

Een medewerker van GP Groot zag het ongeval gebeuren en belde 112. Door de aanvaring kwam er veel water in de boot. Er bleek een scheur in de boot te zitten. Met behulp van onder andere de brandweerboot van Akersloot werden slangen uitgerold en een pomp aan boord gebracht om het water uit de boot te pompen.

Het jacht is onder begeleiding van de brandweer naar een jachtwerf in Alkmaar gebracht. Daar werd het vaartuig meteen uit het water gehesen en werd duidelijk dat er een flinke scheur in de voorsteven zat.

foto: Evelien Olivier