Gokkasten afgevoerd na inval FIOD

CASTRICUM – De FIOD heeft gisteren een inval gedaan bij een speelhal aan de Burgemeester Mooijstraat in Castricum. Gokkasten werden afgevoerd na een verdenking dat er sprake zou zijn van sjoemelsoftware in de kasten.

Ook in Brabant werd er een inval gedaan in een speelhal, maar ook in twee woningen. Verdachten zijn een 53-jarige man uit Heeze en zijn 32-jarige dochter uit Rijen. De vrouw is aangehouden. Beiden worden verdacht van onjuiste aangiften kansspelbelasting en manipuleren van de omzetcijfers. De Belastingdienst is hierdoor mogelijk ruim 650.000 euro misgelopen. 

Het vermoeden is dat gebruik is gemaakt van manipulatiesoftware in de speelautomaten en verdachten daardoor de kansspelbelasting te laag hebben aangegeven. Vermoedelijk waren de speelautomaten op listige wijze geprepareerd dat deze prijzengeld aan de verdachten uitkeerden en niet aan de spelers, zo laat de FIOD weten.

foto: Ronald Sprenkeling/Evelien Olivier