Emergo oogst tranen en punten op WMC

CASTRICUM – Er werd al maanden naar toegeleefd, en zondag 16 juli was het dan eindelijk zover: het fanfareorkest van muziekvereniging Emergo uit Castricum nam plaats op het podium van de Rodahal voor hun optreden op het Wereld Muziek Concours.

Vrijdag 14 juli reisden de orkestleden al af naar het Limburgse land, om ’s avonds een laatste try-out concert te geven met een jonge brassband uit Litouwen. Daar kwam het internationale en verbindende karakter van het WMC echt tot uiting.

Het hele weekend werd verbleven in groepsaccommodatie het Bovenste Bos in Epen. Tijdens de laatste repetitiedag merkten de orkestleden al dat er iets bijzonders te gebeuren stond.

Als inspeelwerk was gekozen voor Castell Caerffili, deze mars stond als een huis. Er werden onderling tevreden knikjes uitgedeeld en dit gevoel moest worden vastgehouden. Het verplichte werk A Diamond for Parker werd bevlogen gespeeld. Het publiek had het werk die ochtend al meerdere malen gehoord, maar kreeg toch weer nieuwe inkijkjes.

En toen was het tijd voor het hoogtepunt, het keuzewerk Trance. Speciaal voor Emergo bewerkt door Harrie Janssen. Het werk paste werkelijk als een warme jas, alle secties kwamen stralend aan bod. De laatste noot was nog niet afgelopen, of het publiek waardeerde het optreden al met een enorm applaus, inclusief gejoel en tranen. Verschillende muzikanten hielden het ook niet droog, het hele traject was immers bekroond met een prachtig optreden.

Toen iedereen weer met beide voeten op de grond stond, werd het nog een gezellige avond inclusief barbecue. De jury bleek een gemiddelde van 92,83 punten te hebben gegeven. Dit was goed voor een prachtige 4e plaats.