Vijfde Beach Cleanup Tour

KUST REGIO’S – Van 1 tot en met 15 augustus organiseert Stichting De Noordzee voor de vijfde keer op rij de Boskalis Beach Cleanup Tour waarbij de hele Noordzeekust afvalvrij wordt gemaakt. Vrijwilligers leggen in 15 dagen in totaal 30 etappes af, waarbij de ene helft in noordelijke richting loopt en de andere helft richting zuiden.

De opruimactie start tegelijkertijd in Cadzand en op Schiermonnikoog en eindigt na ruim twee weken in Zandvoort, waar bekend wordt gemaakt hoeveel kilo afval er van het strand is gehaald. Sinds de eerste editie in 2013 haalde Stichting De Noordzee samen met 6.377 vrijwilligers in totaal 57.426 kilo afval van de Nederlandse stranden, wat neerkomt op ruim 10.000 vuilniszakken vol afval.

Stichting De Noordzee is de natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee. De organisatie streeft naar een gezonde zee vol vis en ander leven. Stichting De Noordzee is actief op de thema’s: beschermde natuur, schone zee, duurzame visserij en natuurvriendelijke energie.

Geïnteresseerden kunnen zich voor een of meerdere etappes inschrijven via de website www.beachcleanuptour.nl

Meer informatie: www.noordzee.nl