Leerlingen geven Akersloot ruim een acht

AKERSLOOT – Welzijn Castricum heeft op de basisscholen De Brug en Rembrandtschool in Akersloot het onderzoek ´Kids in de Buurt´ uitgevoerd in het kader van buurtgericht werken.

Doel van ‘Kids in de Buurt’ is zicht te krijgen op wensen en wat ontbreekt op het terrein van wonen en welzijn in het dorp, gesignaleerd door jonge inwoners en hun ouders. Daarom zijn leerlingen uit de groepen 7 en ouders van beide scholen gevraagd naar hun mening over onder meer: buitenspelen, verkeer, sociale veiligheid en de eigen buurt.

Op beide scholen geven de leerlingen Akersloot een ruime acht. Ze vinden dat er genoeg te doen is in de kern, spelen veel buiten en voelen zich veilig. Ouders noemen het dorpsgevoel, de rust, de prettige sociale contacten in buurten en sociale controle als positieve kanten aan wonen in Akersloot. Wel vinden kinderen en ouders dat er meer speelplaatsen mogen komen en dat speelplaatsen uitdagender mogen zijn. Zeker voor kinderen boven de 6 jaar zijn de huidige speelplaatsen te tam. Ook meer en betere trapveldjes staan op het verlanglijstje.

Bekijk de uitkomsten van het ‘Kids in de Buurt’ onderzoek in Akersloot op www.welzijncastricum.nl