Bewoners en gemeente zijn eruit voor Kleibroek

CASTRICUM – Een bewonersgroep en de gemeente zijn samen tot een aangepast ontwerp gekomen voor een vernieuwde Kleibroek en rotonde Torenstraat. Het eerdere ontwerpvoorstel van de gemeente vond te weinig draagvlak. De angel, de zijstraten afsluiten, is er grotendeels uit. Wethouder Steeman van verkeer: “De bewoners waren duidelijk in hun reactie op het eerste ontwerp. Hoewel we vanuit verkeersveiligheid onze redenen hadden om dit voor te stellen, zijn we blij dat er nu een mooi ontwerp ligt dat de steun van de bewoners heeft.”

De rotonde wordt echt een stuk beter voor fietsers en de Kleibroek krijgt naast een opknapbeurt ook verkeersaanpassingen. De belangrijkste aanpassingen op het eerdere ontwerp zijn:

– Bijna alle aansluitingen op de Kleibroek blijven open. Uitzonderdert de Koning Willemstraat. Deze aansluiting ligt te dicht op de rotonde voor een veilige verkeerssituatie. Daarom wordt deze aansluiting opgeheven.

– Verder worden de aansluitingen van de Helmkade en Kastanjelaan samengevoegd tot één aansluiting.

– De Koningin Emmastraat krijgt 2-richtingverkeer.

– Bij de uitrit Prins Hendrikstraat en Prinses Beatrixstraat worden 2 parkeerplaatsen opgeheven, voor beter overzicht op de kruising.

– Nabij de Koning Willemstraat komen er 2 parkeerplaatsen bij.

Wethouder Steeman: “Ik ben heel blij met de manier waarop we samen met de bewonersdelegatie tot deze oplossing zijn gekomen. We presenteren dit ontwerp nu aan alle bewoners. Het nieuwe ontwerp staat niet meer ter discussie, maar bewoners kunnen nog wel reageren op details of specifieke situaties nabij hun woning.”

Wie het nieuwe ontwerp wil bekijken, kan terecht op www.castricum.nl/NieuwOntwerpKleibroek