Zomerfestival Marquette om van te dromen!

HEEMSKERK – De creativiteit en kunstzinnigheid van Zomerpodium Heemskerk worden gecombineerd met leerzame en leuke activiteiten over landgoed Marquette en over natuur en water van PWN. Iedereen is uitgenodigd picknickspullen mee te nemen en een middag lang te genieten van muziek, theater en kleinkunst te midden van prachtige natuur. Droom even heerlijk weg op zondagmiddag 23 juli en stap binnen in de wereld van het Zomerfestival Marquette. Toegang is gratis.

Al 7 jaar lang bestaat er een mooie samenwerking tussen Zomerpodium Heemskerk en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN.
Samen organiseren zij het Zomerfestival Marquette op het prachtige landgoed Marquette. De Stichting Zomerpodium Heemskerk organiseert met uitsluitend vrijwilligers het kunst en cultuur onderdeel van het festival, waarbij onder andere wordt samengewerkt met Heemskerk FM, de lokale ondernemers en het Kennemer College. Voor de 17e keer biedt de Stichting Zomerpodium Heemskerk een laagdrempelig (gratis!) toegankelijk podium voor hoogwaardige kunst en cultuur in de IJmond.

PWN heeft ook voor deze gelegenheid haar PWN Paviljoen weer in de Oude Moestuin opgebouwd. Hier maak je onder andere kennis met ons kraanwater, maar dan anders.
Je komt veel te weten over het zuiveren van kraanwater door het spelen van het ‘Kraanwater Graag’-spel en kinderen mogen de PWN-monteur helpen met ‘Kraantje drukken’. De PWN boswachters geven informatie over natuur, water en het landgoed. Ook wordt er een heus indianenkamp opgebouwd met Tipi’s. Alles is vrijblijvend, dus neem lekker de picknickmand mee en vlij je neer onder een boom of geniet van de lekkere hapjes en drankjes van lokale ondernemers.
 
De traditie van een festivalthema voortzettend, is het thema dit jaar “Dromen”. Dromen brengt je naar een andere, grotere wereld waarin nieuwe visies kunnen ontstaan over de werkelijkheid.
Net als kunst dat doet. Of dat nu theater, schilderen, poëzie, zang of dansen is. Op het festival is het thema vertaald in de optredens en acts. Leerlingen van het Kennemer College tonen ook dit jaar weer hun, binnen dit thema geuite, creativiteit.

Er zijn al vele, enthousiaste reacties op het programma voor 23 juli aanstaande gekomen. Tip: beluister alvast nog eens, of voor de eerste keer, de optredende bands; Eelke Ankersmit (+ band), The Brahms en Supermoon.

Het zomerfestival Marquette vindt plaats op zondag 23 juli a.s. van 12.30 – 17.30 uur. Het programma is onder meer te zien op www.zomerpodiumheemskerk.nl.

Foto: Zomerfestival Marquette 2016