Vliegende start voor nieuwe fluisterboot

REGIO – Een vliegende start maakt de nieuwe fluisterboot ‘Dodaars’. Vijf dagen lang ontvingen wij gulle giftgevers in vijf vaarrondes per dag in de Westelijke Eilandspolder om hen te laten ervaren hoe mooi de elektrische boot door dit prachtige gebied vaart. Een fantastisch gevoel dat we dit samen met onze Beschermers en natuurliefhebbers voor elkaar hebben gekregen.

Vele mensen reageerden dit voorjaar enthousiast  op onze oproep om bij te dragen aan een nieuwe boot die ook geschikt is voor rolstoelen. Met elkaar brachten zij bijna € 62.000 bij elkaar. Daar zijn wij enorm trots op, dat we dit voor elkaar hebben gekregen, geweldig!
Bij de aanblik van de boot reageren gevers enthousiast “Wat is hij mooi geworden en comfortabel!” Passagiers zijn ook verbaasd hoe vloeiend het oppikken van de rolstoelen gaat. 

Tijdens de tocht genieten onze gasten van de stilte in de polder en de vogelgeluiden. Chris Rost, boswachter bij Landschap Noord-Holland: “Zodra mensen hier aan komen lopen, spreken ze al hun bewondering uit over het unieke typische Noord-Hollandse landschap om hen heen. Dat is echt leuk om te horen!” Elke groep krijgt wel iets bijzonders te zien.
Dan weer bruine kiekendieven, dan acht hermelijnen die door het veld rennen en voor de boot oversteken, jonge grutto’s op de plas, lepelaars, noem maar op.
Aan het einde van de excursie volgt elke keer een groot applaus en hebben de mensen zichtbaar genoten. Als dank krijgen de gasten nog een boekje over de Eilandspolder mee naar huis om na te genieten.

Reuze leuk, de boot is vernoemd naar een kleine fuut die in de Eilandspolder voorkomt ‘Dodaars’.
Met het extra geld zorgen wij door middel van professionele grastegelpaden dat er niet alleen in en uit de boot gereden kan worden met rolstoelen, maar ook dat de vogelkijkhut in de Westelijke Eilandspolder toegankelijk wordt voor rolstoelen. Totaal varen 1.100 giftgevers mee op de nieuwe fluiterboot. 

Nieuwsgierig geworden? Ga naar www.gaatumee.nl en ga mee op vaarexcursie dwars door de natuur van de Eilandspolder.

Foto: Fluisterboot`Dodaars`