Familie Schootemeijer 70 jaar getrouwd

CASTRICUM – woensdag 12 juli vierden Jaap en Corrie Schootemeijer ( beiden 94 jaar ) dat zij 70 jaar geleden in het huwelijk traden.

Jaap leerde Corrie op een dansschool in Bussum kennen. Zij verloofden zich in 1942 en traden op 12 juli 1947 in het huwelijk. Jaap heeft vele jaren op de Grote Vaart gevaren en bracht het daar tot gezagvoerder op diverse schepen van de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij. Hij is de hele wereld overgevaren en vertelt hier nog graag over.

Het echtpaar woonde aanvankelijk in Bussum. Hier werden dochter Marian en zoon Jaap geboren. Vanwege de gezondheidsproblemen van Marian verhuisde het gezin in 1954 naar Castricum. De vier andere kinderen ( twee jongens en twee meisjes ) zijn in Castricum geboren. Het echtpaar heeft acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Corrie is nog helder van geest, maar fysiek gaat het iets minder met haar. Jaap verblijft in verpleeghuis Meerstate in Heemskerk. Corrie zoekt hem hier, samen met dochter Annelies, eens per week op. Vanwege het unieke karakter van de gebeurtenis heeft het bruidspaar een felicitatiebrief en een boeket bloemen van het Koningspaar ontvangen. Het echtpaar heeft er naar uitgezien om dit bijzondere huwelijksjubileum te vieren.

 

Als rond 17:30 uur het gezin in Johanna’s Hof bijeen is om samen te dineren en burgemeester Toon Mans langskomt om het echtpaar zijn persoonlijke gelukswensen over te brengen, kan het feest beginnen en krijgen de kinderen de gelegenheid om vader en moeder verdiend in het zonnetje te zetten.

Foto: Henk de Reus / Omroep Castricum