PWN fietstour ‘Tap is Top’

CASTRICUM – Dagelijks worden in Nederland 500.000 plastic flesjes weggegooid. Dat is niet nodig want het Nederlandse kraanwater is heel zuiver en een veel goedkopere en net zo gezonde dorstlesser als bronwater.

Door kraanwater te drinken vermindert bovendien het grondstofgebruik, de CO2-uitstoot en de hoeveelheid plastic afval. Drinkwaterbedrijf PWN informeert daarom deze zomer haar klanten, maar vooral ook toeristen in Noord-Holland over de duurzaamheid en de kwaliteit van het Nederlandse kraanwater, met de campagne ‘Tap is Top’.

In het kader van de campagne organiseert PWN op woensdag 19 juli een speciale fietstour voor toeristen door het infiltratiegebied in de duinen. Boswachters Ronald Slingerland en Kees Zonneveld vertellen over de rol van het duin in het waterzuiveringsproces en deelnemers kunnen drinkwater proeven uit een van de meer dan 60 openbare watertappunten in Noord-Holland.

De tour start vanaf Kennemer Duincamping Geversduin om 10.00 en 16.00 uur. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur, deelname is gratis. Inschrijven is noodzakelijk en kan bij de balie van de camping. Op de camping deelt het waterpromotieteam de hele middag glaasjes kraanwater uit. Kinderen die het levensgrote kraanwaterspel spelen krijgen een waterijsje.

De boodschap ‘Tap is Top’ is de komende weken te zien op plekken waar veel toeristen komen. In deze campagne werkt PWN samen met de Kennemer Duincampings Bakkum en Geversduin, Stayokay en Smiling Host. De partners hangen in hun accommodaties flyers aan de kraan en delen herbruikbare waterflesjes uit aan hun gasten.