Jubileumshow 15 jaar kinderkoor Mucicstar

CASTRICUM – Mucicstar is al ruim 15 jaar een begrip in Castricum. De naam is een anagram van Castricum. Het koor is opgericht door Heidi van Weenen en Bart Loerakker. Maurice van den Berg is al heel lang betrokken als leiding en geluidstechnicus.

Nadat Bart gestopt is om gezondheidsredenen heeft een lid van het eerste uur, Yasmin Miedema, het dirigentenstokje overgenomen. Zij heeft zelf jaren gezongen bij Mucicstar en kent alle liedjes en dansjes nog. Kim Visser, ook een lid van het eerste uur, is ook nauw betrokken bij Mucicstar en vervangt Yasmin wanneer dat nodig is of oefent apart met een klein groepje kinderen.

Het koor reperteert en treedt op met een geluidsinstallatie. De kinderen leren om met flair en lef een solo te zingen, waarbij het plezier voorop staat. Het repertoire bestaat vooral uit Nederlandstalige nummers van Kinderen voor Kinderen, Disney en het Junior Songfestival.

Er wordt regelmatig opgetreden zoals onlangs nog bij ‘van Dorp tot Kust’. Mucicstar oefent elke zaterdag van 14.30 tot 16.15 uur in Geesterhage. Voor de oudere kinderen, vanaf de brugklas, is er ook een koor, genaamd de Musicteens, waar meer Engelstalige nummers worden gezongen. Zij oefenen op zaterdag van 16.30 tot 17.30 uur.

Zaterdag 15 juli vanaf 19.00 uur viert Mucicstar haar 15-jarig jubileum met een grote show in Theater Koningsduyn in Geesterhage. Kaarten kosten € 7,50 per stuk inclusief een consumptie, en zijn verkrijgbaar bij Blue World Kids in Geesterduin of bij Restaurant Gewoon bij Roon op Dorpsstraat 74.