Castricum is TOP

CASTRICUM – Sinds juli heeft Castricum een Toeristisch Overstappunt, ook wel TOP genoemd, op het Westerplein. Een TOP is een informatiepaal met daarop wandel-, fiets- en vaarroutes en informatie over de omgeving. De fiets-, wandel- en vaarliefhebber kan vanaf dit moment ook bij deze TOP terecht voor het ontdekken van de mooiste plekjes in de gemeente Castricum en ide regio Alkmaar. Hiermee wordt het netwerk uitgebreid naar acht toeristische overstappunten in de regio.

Een TOP staat altijd op een knooppunt waar diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes samenkomen. Een TOP is goed bereikbaar met de auto, beschikt over voldoende parkeergelegenheid en er is vaak horeca in de buurt. Het is dus het perfecte startpunt voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt. De TOP’s zijn te herkennen als een groene vierkante paal van 2,50 meter hoog en een kleine meter breed.

Het Westerplein is de poort naar de duinen en het strand. Vandaar dat de TOP juist hier te vinden is. Als wandelaar en fietser kunt u genieten van zee, strand, duinen en bos aan de westkant en het veenweidelandschap met het Alkmaardermeer aan de oostkant.

In de regio Alkmaar zijn in zeven gemeenten Toeristische Overstappunten geplaatst. Voor meer informatie over alle TOP’s kunt u terecht op www.natuurwegwijzer.nl/tops

Voor meer informatie over wandelroutes kunt u terecht op www.wandelnetwerknoordholland.nl. Op de website zijn alle routes gratis beschikbaar en kunt u tevens een gratis wandelapp downloaden. Het dichtstbijzijnde startpunt vanaf TOP Castricum is Castricum Station.

foto: wedhouder Kees Rood bij TOP