Station Castricum groeit met landelijke trend

CASTRICUM – Het station van Castricum was vorig jaar de begin- of eindhalte van ruim 7.200 reizigers. Het aantal in- en uitstappers groeide met 4%, gelijk aan de landelijke trend.

Volgens de NS wordt de stijging onder meer verklaard door de economische ontwikkelingen. De groei concentreert zich sterk in de stedelijke gebieden. In de vier grote steden en in Twente, Eindhoven en Arnhem/Nijmegen nam het aantal reizigers sterker toe dan de landelijke trend.

Stations in de regio deden het minder goed: Uitgeest had ruim 5.000 in- en uitstappers (-2%), Heiloo had er ruim 4.500 (-2%). Beverwijk en Alkmaar presteerden gelijk aan Castricum, met allebei een groei van 4% (5.700 en 19.000 reizigers). Heemskerk deed het veel beter en groeide 18% tot 2.500 reizigers. Belangrijkste bron voor de aantallen in‐ en uitstappers zijn de OV‐chipkaartdata.