Fietsen door Castricum en Uitgeest: nog leuker geworden

REGIO – Met enkele aanpassingen zijn bestaande fietsroutes door Castricum en Uitgeest aantrekkelijker en veiliger geworden.

De vele fietsroutes vormen een netwerk, dat weer is aangesloten op andere routes en netwerken. Ideaal voor de toeristische bezoeker die de omgeving komt verkennen. Maar ook ideaal voor de inwoner zelf die een korte of lange tocht wil rijden door de natuur, langs interessante plekken of op wegen zonder veel autoverkeer. De knooppunten van het Fietsroutenetwerk Laag-Holland zijn aanpast evenals de Pontjesroute.

In Uitgeest loopt de Pontjesroute nu langs het Regthuys, door het centrum en langs de historische Westergeest en Langebuurt. Het was een langgekoesterde wens van ondernemers om de route door het centrum te laten lopen. Het nieuwe traject is interessanter en aantrekkelijker voor fietsers. Zo loopt de Pontjesroute nu langs recreatieterrein Dorregeest. De aangepaste route is te downloaden via: www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl

Tussen Castricum en Uitgeest loopt de route nu via het in 2011 aangelegde fietspad en niet meer over het Castricumse deel van de Uitgeesterweg. Dat is zowel veiliger als aantrekkelijker.

De samenwerkende partijen bij de aanpassingen van de routes zijn:

– Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM),
– de gemeente Castricum
– en de gemeente Uitgeest.