Akkoord FlexwonenNH en Castricum

CASTRICUM – Het bedrijf FlexwonenNH huisvest in overleg met de gemeente Castricum tijdelijk spoedzoekers in een kantoorpand in Limmen. Het betreft mensen die dringend woonruimte nodig hebben, maar die door geldgebrek niet kunnen vinden of heel lang moeten vinden.

In Limmen nemen 47 mensen hun intrek in een voormalig kantoor aan de Oosterzijweg. Dat staat op de nominatie om over vijf jaar voor woningbouw te worden gesloopt. De eigenaar heeft het pand bouwtechnisch aangepast. Zo zijn kantoorruimtes opgedeeld in kamers en werden brandwerende voorzieningen getroffen. Het college van burgemeester en wethouders van Castricum ging akkoord en is met FlexwonenNH al in gesprek over het gebruik van een ander pand waarin ook nog eens 40 spoedzoekers een plek zouden kunnen krijgen.

FlexwonenNH biedt betaalbaar begeleid wonen in leegstaande kantoorpanden van particuliere eigenaren. Het bedrijf rolt dit concept uit in Noord-Holland en kan rekenen op interesse uit onder meer Alkmaar, Heerhugowaard, Haarlem en Langedijk.

Het project in Limmen wordt donderdag 18 mei officieel gestart door de Castricumse wethouder Marcel Steeman.