Meld je aan als start-up bij de provincie

REGIO – De provincie Noord-Holland zoekt start-ups die zich vanaf juni willen vestigen in de nieuwe winkelplint van het provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem.

De start-ups krijgen niet alleen 6 maanden huisvesting maar ook begeleiding, training en toegang tot de expertise van de provincie. In ruil daarvoor bedenken de start ups innovatieve oplossingen voor provinciale vraagstukken. Start-ups die geïnteresseerd zijn, kunnen zich nu aanmelden.

Overheden werken steeds meer samen met start-ups. Amsterdam, Den Haag en de provincie Gelderland doen dit bijvoorbeeld al. De vraagstukken waarvoor de provincie oplossingen zoekt, hebben te maken met slim (her-)gebruik van grondstoffen, slimme manieren waarop de provincie burgers kan betrekken bij haar besluitvorming en de ambitie van Noord-Holland om in 2050 een duurzame energievoorziening te hebben.

Oplossingen op het gebied van een technologisch ‘slimme infrastructuur’ zouden kunnen helpen om de verkeerssituatie in de provincie te verbeteren. Start-ups die een ander goed idee hebben in een niet genoemde categorie, kunnen hun ideeën ook insturen. Zij kunnen in aanmerking komen voor een Wildcard.

Een beoordelingscommissie, bestaande uit een innovatiecoach, projectleiders van de provincie Noord-Holland en een aantal innovatie-experts, nodigt op basis van de inschrijvingen 2 of 3 start-ups per thema uit een presentatie te geven. Zij worden beoordeeld op een aantal algemene en een aantal specifieke criteria per vraagstuk.

Deze zijn te vinden op www.startupinresidence.com. Daar is ook het inschrijfformulier te vinden voor aanmelding. Maximaal 5 start-ups komen in aanmerking voor deelname aan het programma.

foto: nieuwe winkelplint van het provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem
bron: www.noord-holland.nl